Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

1o ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΦΥΣΚΙΩΤΩΝ



Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 1ο Συναπάντημα των Απανταχού Φυσκιωτών το Σάββατο 31 Ιουλίου 2010 στη Φύσκα, που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Φυσκιωτών.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Σταθιά Γιώργο, ο οποίος έκανε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αναφορά στην ιστορία του ονόματος ΦΥΣΚΑ, που στους περισσότερους ήταν άγνωστες. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δάσκαλος κ. Ηλιάδης Σάββας, ο οποίος προερχόμενος από τη Φύσκα, τόνισε τη σημασία και τους στόχους του συναπαντήματος. Κατόπιν η Φιλόλογος Χύτα Ελευθερία αναφέρθηκε στην προέλευση και την πορεία των Σαρακατσαναίων του χωριού. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με μία ιδιαίτερα συγκινητική έκπληξη που περίμενε τους Φυσκιώτες, που φοίτησαν στο Δημοτικό Σχολείο τα έτη 1961-1964, καθώς αναγνώστηκαν τα ονόματα των μαθητών και απονεμήθηκαν τα αυθεντικά ενδεικτικά, τα οποία βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της επισκευής του Δημοτικού Σχολείου. Το πρόγραμμα έκλεισε με Ποντιακό μουσικοχορευτικό γλέντι με καλλιτέχνες που κατάγονται  από τη Φύσκα.
Αξίζει να ευχαριστήσουμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοκκινιάς και την Αδελφότητα Κρωμναίων Καλαμαριάς που βοήθησαν το Σύλλογό μας στην επιτυχία της εκδήλωσης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Νομάρχης Κιλκίς κ. Μπαλάσκας Ευάγγελος, ο Δήμαρχος Κρουσσών κ. Παπαδόπουλος Νεόφυτος, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Τερζίδης Δημήτριος, ο πρώην Βουλευτής Κιλκίς κ. Πασσαλίδης Θεόδωρος, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Κολότσιος Περικλής.